Hun våkner og ser at typen ikke ligger i sengen – så finner hun et brev som rører oss til tårer

En morgen våknet Julia og oppdaget at mannen hennes var borte. Det hadde aldri skjedd før, men hun ble enda mer overrasket da hun fant et brev på nattbordet – til henne.

Med dette håndskrevet brevet vant den spanske journalisten Jesús Espada en litterær konkurranse, og det er ikke vanskelig å se hvorfor. Espada har selv erklært seg å ha fått Alzheimers sykdom, og i et øyeblikk av klarhet klarte han å skrive et kjærlighetsbrev til sin kone.

Her er brevet:

1474557218

Oversatt til norsk:

“Min kjære Julia,
Jeg skriver til deg mens du sover, i tilfelle jeg ikke skulle ligge ved din side når du våkner opp om morgenen. I disse dager reiser jeg frem og tilbake, og hver gang bruker jeg mer og mer tid på den andre siden. Hvem vet? En dag, er jeg redd jeg vil aldri komme tilbake.

I morgen kan det være jeg ikke forstår hva som skjer med meg. I morgen, kan det være jeg ikke kan fortelle deg hvor mye jeg beundrer og setter pris på din ærlighet, som er et forsøk på å stå ved min side, og som vanlig gjør meg glad, til tross for alt som skjer.

I morgen er jeg kanskje ikke klar over hva du gjør med meg når du setter lapp på hver dør, så jeg ikke skal blande kjøkkenet og badet. Eller når du må holde deg fra å le da jeg tok på meg sko uten sokker, og når du insisterer på å holde samtalen i live til tross for at jeg har så mange rare meninger og innvendinger.

Når du rolig går opp til meg og hvisker navnet på barnebarnet vårt i øret mitt. Når du rolig konfronterer min vrede, som bobler opp som om noe i meg gjør opprør mot tap av kontroll i livet mitt.

For dette, og så mange andre ting – hvis jeg i morgen ikke husker navnet ditt, eller mitt eget. Hvis jeg i morgen ikke lenger klarer å si takk. Hvis jeg i morgen, Julia, jeg kan ikke si det en siste gang: Jeg elsker deg.

Din for alltid,
T.A.M.R”

For et vakkert og rørende brev som trekker oppmerksomhet til problemene og følelsene som oppstår når noen blir rammet av Alzheimers. Vennligst del dette brevet hvis du ble like rørt som oss.

Total
177
Shares
177 Del på Facebook
Relaterte innlegg