Utløpsdatoene er humbug. Her er de virkelige bevisene du trenger å vite om maten er ødelagt.

Det er ofte slik at når utløpsdatoen på mat har passert, så kaster vi det. Men det som er realiteten, er at disse datoene ikke har noe budskap i det hele tatt. Og jeg skulle ønske jeg visste det før. Hva med deg?

Vi har samlet noen av de mest populære matvarene, og gir deg fakta som du kan huske til neste gang du er på vei til å kaste det på grunn av utløpsdato.

Egg
Det er et gammelt triks du kan gjøre med egg for å finne ut om det er bra for magen å spise. Ta en bolle med kaldt vann og legg eggene i det. Hvis eggene synker så spis i vei. Hvis eggene er dårlige, vil de flyte.

Ost
Ost er ment å lukte som ost, ikke melk, så hvis osten lukter sur melk, så er det på tide å kaste den. Hvis du oppdager mugg på osten, så er ikke nødvendigvis hele osten ødelagt. Bare skjær bort det partiet muggen dekker, og resten av osten er like god.

Melk
Denne er veldig enkel. Hvis melken har klumper i seg, så vet vi at den er utgått. Sur lukt fra melken er også en fin indikasjon, så vel som misfarging. Alle disse tegnene betyr at bakterier allerede har begynt å dannes i melken. Det er viktig å presisere at hvis melken står i kjøleskapet hele tiden, så holden den seg lengre enn utløpsdatoen sier.

Brød
Hvis du ser at det er mugg på ett brød, så er sjansen stor for at resten av brødet også har mugg på seg. Det sikreste da er å kaste brødet. Du trenger ikke nødvendigvis å kunne se muggen med det blotte øyet!

Kjøtt
Vi bruker å kaste rått kjøtt fordi vi blir mistenksom når kjøttet skifter farge. Fargen imidlertid, i henhold til USDA, sier ingenting om holdbarheten til kjøttet. Det er hvis kjøttet har en ekkel lukt, eller hvis du føler at det er klissete eller slimete, så er det en fin indikasjon på at kjøttet må kastes.

Sjømat
Hvis du opplever at fisken lukter sterkt, og det er til å brekke seg av – så er det på tide å kaste.

Forskning viser at utløpsdatoen bare er en indikasjon, og ikke noe du må følge for at produktet fortsatt er OK. Gjerne del dette videre, så slipper vi å kaste så mye mat som fortsatt kan brukes!

Total
0
Delinger
Del Del på Facebook
Relaterte innlegg