Forskere så etter ett forsvunnet skip. Men hva de fant på bunnen har forbløffet hele verden

Arkeologen Franck Goddio har viet hele sitt liv til å lete etter rester av tapte gjenstander. Men han har aldri kunne forestilt seg hva han fant dypt under havoverflaten i Abukir Bay, på kysten av Egypt.

Dypt under overflaten av Middelhavet fant han den egyptiske byen Thonis-Heracleion, som mange mente var bare oppdiktet.

Havnebyen Heracleion-Thonis forsvant ned i Middelhavet for 1200 år siden. I århundrer ble det antatt byen bare var en myte. Den greske historikeren Herodot beskrev byen som et sted med “ekstraordinære rikdom”.

bilde1

Men de fantastiske ruinene ble funnet av franske undervannsarkeologen Franck Goddio 2000, da han undersøkte den egyptiske kysten på jakt etter et fransk 1700-tall-skip utenfor Alexandria.

bilde2

bilde3

Her ser du Franck Goddio og teamet hans som tar opp en kolossalstatue av rød granitt. Den sies å representere guden Hapi, et symbol på overflod og fruktbarhet.

bilde4

En av de beste funnene i havet er denne merkelige steinstatuen. Sannsynligvis representerer den Cleopatra Cleopatra II eller III.

bilde5

Restene av mer enn 64 skip ble funnet begravd i tykk gjørme og sand. Gull og bronse har også blitt funnet, hvilket indikerer at omfattende kjøp og salg skjedde på den tiden.

bilde6

Luftfoto av granittstater som en farao, hans dronning og guden Hapi.

bilde7

bilde8

bilde9

Tenk så lenge dette har lagt på havbunnen. Det er helt fantastisk!

bilde10

Havnen i Thonis-Heracleion hadde mange flotte svømmebassenger, og antas å ha fungert som et knutepunkt for internasjonal handel.

bilde11

bilde12

bilde13

bilde14
Bildekilde: Imgur

Er det ikke fantastisk? Og enda er ikke alt funnet enda…
– Vi er bare i begynnelsen av vår leting. Vi vil trolig måtte fortsette å jobbe de neste 200 år for å kunne forstå alt som skjedde i Thonis-Heracleion, forklarte Franck Goddio til Storbritannias The Telegraph for noen år siden.

Likte du dette?

Total
137
Shares
137 Del på Facebook
Relaterte innlegg