

Selv om denne kaken teknisk sett ligner mer på en sufflé, ligger den nesten på topp av våre favorittkaker! Noe så lett, fristende og deilig! Og det beste er at du trenger bare tre ingredienser. Her viser vi deg hvor enkelt det er:
› Ingrediensene:
3 egg
120 gram hvit sjokolade (det fungerer også med vanlig melkesjokolade)
120 gram kremost / kremfløte
› Fremgangsmåten:
1. Knekk opp sjokoladen i biter og legg det i en bolle.
2. Smelt sjokoladen over varmt vann
3. Visp eggehviten til den er ferdig. Tips: Litt salt kan være til hjelp!
4. Bland kremosten med smeltet sjokolade. Rør det forsiktig ved romtemperatur.
5. Så eggeplommene…
6. … Og del etter del tilsetter du eggehviten. Det er best å gjøre det i denne prosessen slik at du får et perfekt resultat.
7. Lag din egen ildfaste form med litt bakepapir: lag en sirkel på ca 20 cm rundt. Gjør kanten ca 15 cm høy.
8. Så heller du i røren. Fordel det jevnt!
9. Viktig: sett bollen på et stekebrett og hell en kopp kokende vann (1/4 av en liter).
10. Legg det i en forvarmet ovn ved 170 grader i ca 15 minutter. Deretter tar du ned varmen 160 grader, og vent ytterligere 15 minutter. Slå deretter av ovnen, og la den bli i den fortsatt varme ovnen i ytterligere 15 minutter.
Og voila! Kaken som kun trengte 3 ingredienser er nå ferdig. Legg på litt melis for å toppe den. God appetitt!
Her er en video som viser hele prosessen: