Bonden boret etter vann. Men det som kom opp har forbløffet en hel verden

Planeten vår er helt fantastisk. Tidligere har vi skrevet om bonden som så en åpning i fjellet, men denne gang har en ny bonde oppdaget noe annet, som er helt fantastisk.

Naturen har skapt mye som vi ikke har oppdaget enda, men dette mesterverket er endelig oppdaget til manges store glede. Fenomenet kalles “Fly Geyser”, og ble oppdaget ved et “uhell” når en bonde boret etter vann i Nevada-ørkenen.

Det hele begynte på tidlig 1900-tallet da bonden boret en brønn for å forbedre jordbruket sitt. Men da han kom ned til vannet steg temperaturen til utrolige 200 grader, noe som resulterte i at han måtte gi opp. I 1964 ble det gjennomført et nytt boreforsøk, men denne gangen var det kokende vannet fortsatt veldig varmt.

bilde1

Men etter det andre boreforsøket ble ikke hullet tettet helt igjen… Resultatet? Se og nyt, det er fantastisk.

bilde2

bilde3

Det sterke vanntrykket skyter opp mineraler og gasser. Det resulterer i at oppdagelsen blir bare større og større med årene.

bilde4

bilde5
Foto: inmouwetrust

Under geysiren har vannet dannet sitt eget økosystem. Her lever små fisker og flere fuglearter, blant annet svaner.

bilde6
Foto: photosbyflick

Den spektakulære geysiren har fått sitt utseende ved ulike kombinasjoner av mineraler som reagerer med oksygen i luften. Solen er også en viktig faktor som resulterer i disse fantastiske fargene.

bilde7
Foto: Lisa Stull

Mange har forsøkt å kjøpe området for å gjøre det tilgjengelig for allmennheten. Men eierne har nektet. Stedet er fortsatt strengt privat, og omgitt av gjerder.

bilde8
Foto: pixshark

Grunneieren derimot, bruker å være snill og gi guidede turer i området, men du må kontakte dem og de må godkjenne at du kan se det. Kostnadene for en guidet tur varierer fra måned til måned.

bilde9
Foto: Tanyawheeler

På “Flyranchproject” kan du lese mer om geysiren og hvordan du går frem for å besøke stedet.

bilde11

bilde12

Likte du dette?

Total
351
Shares
351 Del på Facebook
Relaterte innlegg