Datteren trakasserer andre på internett. Så gjør pappaen DETTE, og lærer henne en lekse for livet.

De er som en helt vanlig far og datter. Men pappas reaksjon på datterens oppførsel på internett har spredt seg i sosiale medier de siste timene. Foreldre over hele verden hyller pappaen, som detaljert skildrer timene fra han fant ut at datteren var et “nett-troll”, til tiden etter.

Innlegget er langt, men absolutt verdt å lese. Hadde bare flere foreldre kunne gjort dette:

«Datteren min Callie er, for meg, et av de fineste menneskene jeg kjenner. Hun har gode karakterer på skolen, har snille venner, og samtidig har hun tid til å være en fantastisk datter. Jeg har aldri gitt henne husarrest, og hun har aldri gitt meg grunn til å tro at hun har problemer.

Jeg er en enslig far til tre døtre. Det er tøft, men jeg trodde vi hadde det greit. Callie er den eldste.
I dag fikk jeg en telefon fra en gråtende mor som sier at Callie har trakassert en jente på skolen. Callie og vennene hennes har tatt bilder av jenta når hun står i ugunstige positurer, f.eks når hun bøyer seg ned for å plukke opp noe, og kløfta vises. Jenta er overvektig, og jeg tror at bildene blir tatt på grunn av det.

Moren sa datteren hadde skjært seg i håndleddet i morges, og at hun nå ligger på sykehuset.
Callie var på stranden i dag og skulle komme hjemme om noen timer. Jeg er så sint. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg har prøvd å lære henne folkeskikk, og å være respektfull, og nå føles det som jeg ikke engang vet hvem hun er. Og etter det jeg har forstått er Callie “lederen” blant sine venner.

Hvordan håndterer jeg dette? Hvilke konsekvenser bør hun få for dette? Bør jeg ta henne med til sykehuset slik at hun kan se hva hun har gjort?

Så, Callie skulle ha kommet hjem klokken 20:30 i kveld. Klokken 20:15 ringer hun og sier hun vil sove hos en venn. Jeg svarer: “Nei, du må komme hjem med en gang”, da hun svarer: “Jeg er allerede her! Hade!”, og legger på.

Jeg bestemte meg for å gå til vennens hus, men det var tomt. Jeg ringte til forskjellige venners foreldre, og fikk høre at de var i parken. Og ja, de var der. Det var omtrent 30 ungdommer samlet rundt et bål. Jeg ser Callie drikke øl.

Jeg blir sjelden sint, men nå var det den siste dråpen nådd. Jeg gikk bort til henne og sa at jeg ikke ville lage problem, men at hun må bli med meg. Hun ble som en helt ny person. “Jeg er nesten 18 år, du kan ikke gjøre dette mot meg! Du driter meg ut!”

Jeg var så sint at jeg ikke husker hva jeg sa, men noe sånt som “Du burde skamme deg! En jente ligger på sykehuset på grunn av deg og vennene dine. Nå lyver du til meg, er mindreårig og drikker alkohol. Moren din ville skammet seg over deg, og jeg vet ikke hvem du er lenger.”

Hun ble med meg hjem. Jeg har tatt alt av hennes elektronisk utstyr, dvs. datamaskin, mobil og TV. Først ba jeg henne logge seg på den anonyme siden der de postet bildene, og be om unnskyldning, og fortelle at det var hun som hadde lastet de opp. Da så jeg at det ikke kun var én person som ble trakassert. Det var minst 50 bilder på siden.

Hun unnskyldte seg, og jeg gjorde det klart for henne at sommerferien stopper her. Hun kan bruke fast-telefonen, så lenge jeg er der og kan høre hva hun sier.

Andre konsekvenser som hun kan regne med:

  • Obligatorisk terapi en gang i uken
  • Samfunnstjeneste – sjekker fortsatt muligheten for dett
  • Når jenta kommer hjem fra sykehuset, skal Callie be om unnskyldning til henne og hele familien hennes.
  • Jeg har fjernet døren på rommet hennes, hun fortjener ikke privatliv på en stund
  • Jeg har fjernet all luksus som ikke anses nødvendig. Blant annet: Dyre sminkeprodukter som jeg har kjøpt til henne. Jeg ga henne istedenfor billigere sminkeprodukter.

Jeg har ryddet rommet hennes, og akkurat nå er det bare bøker og pianoet hennes der. Jeg har bedt henne begynne å lese bøker, og at hun bør prøve å lære seg å spille på pianoet hun ønsket seg, men som aldri har blitt brukt.

Jeg sa at hun skal sove på det. Hvis hun vil fortsette å være vanskelig i morgen skal jeg legge ting til listen. Hvis hun godtar nåværende straff, vil jeg vurdere å redusere straffen.”

Hva synes du? Er pappaen for streng mot datteren? Er det noe han kunne gjort annerledes? Sett gjerne lys på denne saken, og vis din hyllest eller fortell din mening ved å dele denne artikkelen.

Total
0
Shares
0 Del på Facebook