7 overraskende grunner til hvorfor du burde sove med hunden din i sengen hver natt

Er det bra eller dårlig å ha hunden i senga? Hundeeiere har ofte forskjellige svar på dette spørsmålet: noen synes det er uhygienisk, mens andre mener det kjempe-koselig. Men nå viser forskning at det faktisk er store fordeler med å sove med hunden sin.

En studie der 150 deltakere fra Senter for Sleep Medicine ved Mayo Clinic i Scottsdale, Arizona deltok, har et veldig spennende resultat for alle oss dyrevenner.

Blant deltakerne rapporterte 56 prosent at de deler seng eller soverom med en hund eller katt. Og denne gruppen sier at 41 prosent at dyrene gjør at de sover bedre om natten. Forklaringen var at dyrene fikk deltakerne til å sove mer avslappet og de følte seg enda mer trygg med sine kjæledyr ved sin side.

Fortsatt ikke overbevist? Nedenfor er syv grunner til hvorfor det er bra å sove med hunden i sengen.

1. De gir deg trøst
Å kjenne nærhet av noen andre når man skal sove er den beste trøsten. En klem fra sin beste venn, så vil de fleste være i bedre humør før de sovner.

1. De hjelper deg å sove
Jeg har ofte problemer med å sovne om kvelden, og jeg vet at mange andre har det samme problemet. Men en hund reduserer stress og gjør deg roligere, noe som også gjør det lettere å sove.

1. De minsker stress og uro
Det finnes mange eksempler på at hunder kan redusere stress. For eksempel vil terapihunder redusere stress hos syke mennesker.

1. De gir varme
Hunder vil gjerne ligge nær. Da jeg hadde hunden ville han alltid ligge på føttene mine når vi sov. Det kan selvsagt være et problem om sommeren, men i de kalde vintermånedene er det herlig med litt ekstra varme i sengen.

1. De minsker sjansen for depresjon
Hunder gi ubetinget kjærlighet. For dem som lider av depresjon kan faktisk en hund føle deg bedre.

1. De får deg til å føle deg trygg
Å vite at det er noen ved din side, så føler de fleste seg tryggere. Noen sover ved siden av en partner, mens andre mener at hunden deres eller en katt gir like mye trygghet.

7. Det er bra for hunden din
Det er ikke bare du som føler deg bedre av å ha hunden i senga, selv hunden setter pris på det. Det er ingen andre i verden som elsker hunden din så mye som deg, så å kose med hunden i sengen vil lyse opp hundens liv også.

DEL under.

Total
181
Shares
181 Del på Facebook
Relaterte innlegg