Sykepleieren spør mannen hvorfor han vil besøke sin syke kone. Svaret hans er perfekt

Bilder: MyFuture

Denne historien har blitt lagt ut på mange blogger og forum gjennom årene, og den er like fantastisk å lese hver gang. Vi røper ikke for mye nå – du må lese den for å forstå.

Det var en travel morgen. Klokken var ca 8:30 da en eldre mann i 80-årene kom til sykehuset for å få fjernet noen sting. Han sa han hadde det travelt da han hadde en avtale klokken 9:00.

Jeg sier at det kan ta litt tid, men ber ham sette seg ned for å vente, vel vitende om at det vil ta over en time før han blir ferdig. Han ser på klokka, men fordi jeg ikke var opptatt med en annen pasient fikk den gamle mannen komme inn tidligere.

Jeg førte han inn på et rom, fant frem det nødvendige og fjernet stingene i en fei. Mens jeg jobber, spør jeg ham om han har en annen legetime som venter da han har så dårlig tid. Mannen fortalte meg at han skal på sykehjemmet for å spise frokost med sin kone.

Jeg spurte om helsen hennes. Han fortalte meg at hun har vært på sykehjemmet en stund, og at hun lider av Alzheimers sykdom. Mens vi snakket, spurte jeg om hun ville bli opprørt hvis han blir litt forsinket.

Han svarte at hun ikke lenger visste hvem han var, at hun ikke har kjent ham i fem år. Jeg ble sjokkert, og spurte ham: «Og hver morgen så besøker du henne, selv om hun ikke vet hvem du er?»

Han smilte, klappet meg i hånden og sa: «Hun kjenner ikke meg, men jeg kjenner henne og jeg elsker henne».