«Nå er jeg fri for alt». 14-åringen tok sitt eget liv. Brevet er så vondt, men alle burde lese det.


Det skal godt gjøres å lese dette uten å få tører i øyet.

Barn blir mobbet hver dag – i hele Norge. Først på skolen, deretter skjer mobbingen over nettet. Det kan vi ikke aldri akseptere, fordi resultatet av mobbing er så smertefullt.

«I Norge er det flere barn som blir mobbet, på nettet og utenfor, enn i de fleste andre europeiske land. Barn helt ned i niårsalderen hetser hverandre på nettet.», skriver NRK.

Det er helt sykt – vi har ikke ord.

Brevet du skal få lese nedenfor handler om en 14 år gammel gutt som desverre ikke lever lenger. Brevet er skrevet av politiet i Helsingfors, i et forsøk på at flere skal gripe inn når de ser et barn blir mobbet.
Brevet har det finske politiet lagt ut på Facebook. Det ble først oversatt av Newsner, deretter oversatte vi det til norsk.

Her er brevet:

Du bare ertet en av dine klassekamerater på skolen. Det var ikke så ille. Du lo da de andre gjemte ting, og mobiltelefonen var noe alle tok fra hverandre. Hver skoledag begynte med at dere ertet deres klassekamerat. Ikke mobbet, så klart. Det var moro – for alle ertet jo alle. Gjentakende erting karakteriseres som mobbing. 

Eleven i denne historien var 14 år gammel da han tok sitt eget liv. Han var redd hver dag. I løpet av de siste seks månedene hadde han ingen venner, og han orket ikke mer. Det eneste han etterlot seg, var et ark der det stod: «Snart er det ingen som mobber meg mer. Jeg er fri.».

Vi ønsker ikke denne historien skal gjentas.

Bestem deg for at du ikke deltar når du ser noen erte/plage et menneske. Vær sterk, vis at du har ei sjel – og trekk deg unna. Hvis de som erter ikke hører at du sier: «nå er det nok, stopp», fortell det til lærerne. Lærere ser er ikke alt, av og til må du faktisk si ifra. Ta initativ og vis at du er en person som avskyr dette. Fortell det til lærere eller foreldrene dine om hva som skjer.

Er du et offer for mobbing? Du er ikke alene. Ved å snakke om det vil det hjelpe deg. Akkurat som lærerne – så ser ikke de alt, men de ønsker å hjelpe deg til å at skolemobbing er og forblir en grov forbrytelse.

– Politiet

Gjør dagens gode gjerning. Del og lik dette innlegget på Facebook – slik at FLEST mulig får se dette brevet. Mobbing er et økende problem i Norge, og denne artikkelen kan være et skritt på riktig vei.

Likte du dette? Del gjerne med dine venner!
Gjør som flere enn 56 000 allerede har gjort. Lik oss på Facebook under:
Anbefalt for deg