Han anklager henne for en sterk påstand. Men det hun svarer… Dette må du lese!

Hvem bør stilles ansvarlig for miljøproblemene vi ser i dag? Noen vil si at den eldre generasjon bør ta store deler av skylden fordi de ikke gjorde noe for å forebygge de problemene vi nå ser.

Les historien nedenfor. Hvis du likte historien må du gjerne dele det med dine venner slik at de også får lest den.

Det starter med at en eldre kvinne står i kø og for å betale. Den unge mannen bak kassa sier da til kvinnen at hun burde tatt med egne bæreposer, fremfor å måtte kjøpe plastposer. Rett og slett fordi det ikke er bra for miljøet.

Den eldre kvinnen beklager og forklarer han at «da jeg var ung tenkte vi ikke på miljøet, derfor er det noe ukjent for meg den dag i dag.»

Kassereren svarer: «Det er er det som er problemet. Din generasjon brydde seg ikke om miljøet! »

Tja, den eldre kvinnen hadde rett. Generasjonen hennes tenkte ikke på miljøet den gangen.

På den tiden ga man tomme melkembalasjer og ølflasker tilbake til butikken der man kjøpte dem. Butikken sendte de deretter til et anlegg som vasket og steriliserte flaskene, for deretter å fylle flaskene på nytt, om igjen og om igjen. Men ja, de tenkte ikke på miljøet den gangen.

Før i tiden gikk man opp trapper, ettersom det ikke fantes rulletrapper. De gikk til matbutikken to kvartaler unna, uten å sette seg i en bil med 300 hestekrefter, kun for å gå noen hundre meter. Men kassereren hadde kanskje rett. De tenkte ikke på miljøet den gangen.

De vasket alltid barnas bleier fordi det ikke fantes engangsbleier. De la klærne tørk på en klessnor i solen, ikke i en strømsulten tørketrommel. Barna arvet klær fra sine søsken, og man hadde ikke mange klær å velge mellom. Merkeklær, hva var det? Men ja, de tenkte ikke på miljøet den gangen.

Før i tiden hadde de som var heldig en TV, eller en radio i huset. Ikke en flatskjerm i hvert rom. På kjøkkenet pisket de krem med egne hender, ikke ved hjelp av elektriske miksere. Hvis noe skulle sendes i posten ble det pakket inn i gamle aviser, ikke i isopor eller bobleplast.

Når plenen skulle klippes satt de ikke på bensindrevede gressklippere. De brukte hånddrevne gressklippere, og fikk samtidig trimme ved å bruke makt. Mange fikk sin daglige trim på jobben, de kjøpte ikke medlemskap på treningsklubber, der man så enkelt kan forbrenne kalorier kun ved å gå på en fancy tredemølle til 20 000. Men den unge kassereren hadde nok rett, de tenkte ikke på miljøet

De drakk fra en fontene når de var tørst, istedenfor å kjøpe en plastflaske hver gang man ble tørst. De fylte på penner med blekk, i stedet for å måtte kjøpe en ny penn for hver gang. De slipte barberblad på barberhøvelen, i stedet for å kaste det når bladet ble ukvass.

På den tiden tok folk trikken eller bussen. Ungene syklet eller gikk til skolen, i stedet for å måtte ansette sine foreldre som en 24-timers taxitjeneste. Det var en stikkontakt i hvert rom, ikke en hel haug av stikkontakter som skal holde alle enhetene i live. De var ikke avhengig av mobilen som må motta signaler fra satellitter i verdensrommet. De brukte kartet for å finne nærmeste restaurant, eller så forhørte de seg med andre.

Men den gamle damen hadde rett. De tenkte ikke på miljøet den gangen. Er det ikke trist hvordan dagens generasjon tror at våre forfedre er årsaken til dagens miljøproblemer?

Likte du dette? Del gjerne med dine venner!
Gjør som flere enn 56 000 allerede har gjort. Lik oss på Facebook under:
Anbefalt for deg