Derfor skal du ikke skulke skolen.

«Jeg orker ikke skolen. Er så lei lærerne, medelevene, prøvene og alt. Jeg har rett og slett fått nok»

Har du gått, eller går på skole har du garantert tenkt det. Men, er det egentlig så smart å skulke en skoledag? Som ung er det ikke lett å forstå hva en dags fravær har å si.

Vi skal gi deg 8 grunner til at du ikke skal skulke skolen.

 

1. Jo mindre du er på skolen – jo mer blir det å ta igjen.

La oss ta et eksempel. Si at du går på ungdomsskolen og skal over på videregående. Alt du lærer på ungdomskolen er relevant for pensumet en får på videregående. Forskjellen er at på videregående, så går du mer i dybden i faget, kontra ungdomsskolen der du kun lærer det basiske.

2. Du skal søke jobb.

Når man er ung og fri – så er det å ha en jobb ved siden av helt fantastisk. Hvor deilig er det ikke å få litt penger på kontoen hver måned? Problemet er at med høyt fravær, så vil ikke arbeidsgiver ansette deg.

Hvorfor? Jo – fordi du har mye fravær. Arbeidsgiver vet ikke om du kommer til å ha like mye fravær på jobben, som på skolen. På grunnlag av det vil de ikke ansette de med høyt fravær på skolen.

3. Du går glipp av de beste karakterene.

Du blir ikke belønnet med toppkarakterer om du ikke møter opp på skolen hver dag. Sånn er det bare. Jeg har selv gått på ungdomsskolen og videregående – og har selv spurt lærere om dette. De sier at de som skulker skolen og har mye fravær, ikke blir sett på som seriøs, og trekkes noen karakter kun på grunn av det.

4. Du går glipp av det sosiale.

Å gå på skolen er faktisk ikke så dumt. Tenk hvordan det ville vært å ikke gått på skolen? I dagens samfunn ville du mest sannsynlig bare sitte hjemme foran datamaskina og sett serier. Å gå på skolen er en fin ting å gå på for å få det sosiale til å fylle hverdagen din.

5. Du blir mindre likt av lærerne.

Lærerne er helt vanlige mennesker – bare at jobben deres er å lære deg. Hvis du skulker mye, danner du et dårlig inntrykk, og de vil ikke like deg like mye som de som møter opp hver dag. Se for deg selv: hvis du hadde vært lærer – ville du da likt at elever skulker timene din?

6. Du setter dine drømmer på vent.

Du har helt sikkert en drømmejobb. Men ved å ikke gå på skolen – kan det faktisk resultere i at du ikke lærer det du trenger å vite som er relevant til jobben din. Tenk litt på den.

7. Vitnemålet ditt blir ikke godkjent, og du må ta opp igjen fag.

Hvis du har mye fravær fra skolen, kan det resultere i at skolen din ikke vil godkjenne vitemålet ditt. Den eneste løsningen da, er å ta opp igjen året på nytt. Du må altså begynne på blanke ark – sitte i klasserom med de som er yngre enn deg. Samtidig ser du dine venner bli ferdig med skolen fortere enn deg.

8. Du kan gå glipp av å feire russetiden med dine venner.

Dette er veldig likt forrige punkt. Men si at du må ta opp igjen et år, så er du dermed ikke russ det året du egentlig skulle vært. Dette gjelder på videregående. Det er vanvittig surt å ikke feire med dine nærmeste venner, og må i steden feire russetiden med de som er yngre enn deg.

 

Vi håper at disse rådene kan medføre at du ikke skulker, eller at du skulker mindre. Å gå på skolen er en fin ting å gå på.

 

Vi anbefaler at du deler og liker denne artikkelen, slik at dine venner også blir oppmerksom på dette.

Likte du dette? Del gjerne med dine venner!
Gjør som flere enn 56 000 allerede har gjort. Lik oss på Facebook under:
Anbefalt for deg