Å sove på din venstre side kan gi disse utrolige fordelene for kroppen din. Se hvorfor

Har du noen gang forsøkt å finne ut hvilken posisjon du sovner fortest i? Noen forskere har forsket på dette, og offentliggjort resultatet. Føler du deg mer uthvilt hvis du sover på ryggen? Er det bedre å ligge på magen? Det viser seg, og det er ikke bare eksperter som sier at du bør ligge på siden, men de anbefaler en spesifikk side.

Dr. John Douillard forklarer hvorfor det å sove på din venstre side kan være best for kroppen. Her er noen grunner til det:

1. Ryggrad og pusting
Joint Essential sier at du bør ligge på venstre side, da det er minst skadelig for ryggen. Hvis du sover på ryggen vil det legge for mye press på øvre rygg og hoften, og gjør at korsryggen blir i en «suspendert» tilstand som er skadelig over tid. Likeledes å sove på magen vil det påvirke både korsryggen og nakken i negativ forstand. WebMD legger til at hvis du sover på venstre side vil det være positivt helsemessig for lungen.

2. Fordøyelsen
Fordøyelsen jobber raskere hvis du sover på din venstre side, skriver Douillard på LifeSpa. I denne stillingen vil maten transporteres raskere fra tynntarmen til tykktarmen. Det er også anbefalt å ta 10 minutters hvile ved å ligge på din venstre side etter å ha spist for å fordøye måltidet bedre og at du samtidig vil føle deg mer våken.

3. Lymfeknuter
Flertallet av lymfesystemet er på din venstre siden av kroppen. Douillard forklarer at når du sover på din venstre side, vil det gjøre at hjertet og milten får jobbe mer i ro og på sikt vil det være gunstig for helsen.

Man skal visstnok føle seg mye mer våken dagen derpå, og det skal også redusere stress og en vil føle seg mer pigg. Vi skal prøve dette, og håper du blir med oss.

Del gjerne dette med dine venner nedenfor.

Likte du dette? Del gjerne med dine venner!
Gjør som flere enn 56 000 allerede har gjort. Lik oss på Facebook under:
Anbefalt for deg