24-åringen skal dø av kreft. Men når jeg ser hva han skrev på internett ble jeg sittende med tårer

Jeg er bare 24 år. Likevel har jeg allerede kjøpt mitt siste slips. Det kommer jeg til å bruke i min begravelse om noen måneder. Det matcher kanskje ikke dressen, men jeg tror det er perfekt for anledningen.

Kreftdiagnosen kom for tidlig til at jeg kunne håpe på et langt liv, men jeg har heldigvis innsett at det viktigste når det kommer til døden er at man forlater verden litt bedre enn det var før du og dine bidrag ble til. Måten jeg levd mitt liv så langt, min eksistens, eller snarere dens avslutning, vil ikke bety noe, fordi jeg har levd livet mitt uten å utgjøre en forskjell.

Tidligere var det mange ting jeg tenkte på. Da jeg fikk vite hvor lite tid jeg hadde igjen, var det klart for meg hvilke ting som er viktig i livet. Så, nå skriver jeg dette av egoistiske grunner. Jeg ønsker å gi mening til livet mitt ved å dele med dere hva jeg har forstått:

  • Ikke kast bort tid på en jobb du ikke liker. Det er åpenbart at man ikke kan lykkes med noe man ikke liker. Tålmodighet, lidenskap og engasjement kommer lett, men kun når du elsker det du gjør.
  • Det er dumt å være redd for andres meninger. Frykt svekker og lammer deg. Hvis du lar frykten seire, kan du en dag oppdage at du ikke er deg selv lenger. Lytt til din indre stemme og følg den. Noen vil kanskje kalle deg gal, mens noen kommer garantert til å tenke at du er fantastisk.
  • Ta kontroll over livet ditt. Ta ansvar for det som angår deg, og ikke la andre gjøre det for deg. Gi slipp på dårlige vaner, og prøve å leve et sunt liv. Finn en sport som gjør deg glad. La livet ditt være formet av beslutninger som du har gjort, ikke av beslutninger som andre har gjort for deg.
  • Sett pris på menneskene rundt deg. Dine venner og familien vil alltid være en endeløs kilde til styrke og kjærlighet. Det er derfor du ikke skal ta dem for gitt.

Jeg håper at krigene i Syria og Ukraina vil ende snart. Samtidig beklager jeg for at jeg ikke kan ta del i det kule som vil skje med årene, som etableringen av kunstig intelligens.

Du kan leve et liv som er skapt av omstendighetene, og da miste dag etter dag, time etter time. Eller så kan du leve et liv for det du tror på, og aldri se deg tilbake og angre. Jeg håper du vil gjøre det riktige valget.

Sett ditt avtrykk på jorden. Ditt avtrykk. Lev et meningsfylt liv slik som du definerer det. Gå mot det. Stedet vi forlater er en flott lekeplass der alt er mulig. Vårt liv er en kort gnist på denne vakre planeten, som flyr med utrolig fart til det endeløse mørket i det ukjente universet. Så nyt tiden din her. Gjør det interessant. Ta dine egne valg.

Takk, og lykke til.

Likte du dette? Del gjerne med dine venner!
Gjør som flere enn 56 000 allerede har gjort. Lik oss på Facebook under:
Anbefalt for deg